ARCHITECTURE :: office building

ARCHITECTURE :: office building

project overview >

preliminary skin’ studies  >

Private Investor
Udine, Italy

Multi-storey building for high-profile professionals’ offices located into the inner city.

Despite the fact that the entire existing old factory had been demolished, especially restricted planning rules allowed to rebuild a minor volume within the previous building outline or otherwise respecting a distance of any new part.

The design proposes a new organism capable to give unity and single identity to such a heterogeneous composition of new and old volumes, while articulating the different points of view from the streets and the inner courtyards.

The distribution diagram is based on the same matrix for any of the four floors: a strip of 5m width from the perimeter of the assembled volume defines the working space, while all the remaining area is occupied by service and connections. The working space sits all around behind the skin of the articulated building, allowing natural light and views and offering to the city in any direction the same inner quality.

< back to index

.

3-19

.

3-01

.

3-02

.

3-03

.

3-03-b

.

3-03-a

.

3-16

.

3-13

.

3-14

.

3-15

 

.

3-07

.

3-12-a.

3-12-b

.

008-b

.

009-b

.

010-b

.

3-11

.

3-05

.

3-06

.

3-17

.

scorcio-rendering

.

tremites_postcard-04c_CQ

.

1-02

.

fabric-color-samples

.

1-03

.

from-inside

.

tremites_postcard-03a_CQ

.

1-05

.

.

.